Roadtrip

Då var dagen här.
Jag, Emilia och Maria hade en heldags ledigt och inte kunde man sitta hemma då inte.
Det blev en roadtrip med sikte mot Malung/Falun men annars inget mål.
Runt halv 12 kom vi iväg. Musiken kopplades in och snart var hela bilen fylld med musik och förväntan för dagen.
Var skulle vi hamna?

Till Malung kom vi. Körde runt lite och tittade men fann inte stället så väldans intressant så vi körde vidare.
Vi kom till ett vägskäl där vi skulle välja destination. Det enda valet jag minns är Orsa - Mora.
Givetvis kom Orsa Björnpark upp i mitt och Emilias huvud.
OMG vi kan gå på djurpark!!!
WIIIEEOO Maria styrde mot Orsa och Emilia googla på öppettider. Attans parken skulle stänga 16.00 och klockan var runt 13 vid denna tid. Nej vi fick skippa parken men vi inriktade oss på att kolla runt i Mora, se om vi hittade ngn shopping.

Väl inne i Mora hittade vi Arken Zoo och McDonalds som blev våra första stopp. När vi var mätta och belåtna hoppade vi in i bilen med förväntan att hitta shopping. Vi hamnade på något industriliknande område där Granngården, Rusta och Ica Maxi fanns.
Slutligen lyckades vi hitta centrum. Det blev in på Lindex, H&M, JC och Cubus.

När vi lämnade donken såg vi en skylt som mot Rättvik så efter shoppingen var det dags att leta upp skylten igen. Efter lite snirklande på moras gator hittade vi rätt och bilen styrdes mot Rättvik.

På väg dit såg jag en skylt med en väldigt intressant destination.....

Håll i hatten och Maria svängde.
En sådär 3km lång snötäckt grusväg rakt in i skogen. På andra sidan skogen fanns ett litet samhälle och vi svängde höger enligt nästa skylt. Då gick de upp för mig att jösses men här hade jag ju varit innan med mamma och pappa. Kände igen den lilla vägen fram till Dalahästtillverkningen. Vi parkerade bilen och hoppade ur.
Blev turist fotografering utanför byggnaden med stora hästen.

Vi gick in och tittade i butiken och där fanns väldans många dalahästar i diverse färger och mönster.
 

Vi blev alla väldigt förvånade när vi fann dessa Björnbuseliknande nallarna i shopen......

Maria frågade varför Björnbusarna såldes där och tydligen var det inte våra älskade björnbusar utan bara några random nallebjörnar som dem köpt in av någon random leverantör som inte namngett nallarna. Men dem fick veta varför vi kallade dem björnbusar och att dem vanligtvis bor i Branäs. Viktigt att veta ju för visst var det våra björnbusar.

Vi körde runt, runt, runt i Rättvik. Rondell efter rondell. Upp och ner för backar. Kom upp i ett väldigt fint område med massa hus placerade lite här och var. Ett hus till salu - ja det var vi bara tvungna att se. Brum brum upp för berget. Och oj så fint det var, nog hade man kunnat tänka sig att bo där.
Sedan insåg vi att klockan blivit väldigt mycket och att vi kanske skulle påbörja vår resa tillbaka till Branäs. Vi hade tänkt ta vägen förbi Leksand men någonstans blev det fel och vi hamnade på samma väg som vi kört när vi skulle till Rättvik.
Det blev en tur på 2 1/2h ish...
Helt slut när vi kom hem, dog lite i soffan och därefter var det dags att sova.

En rolig och händelserik dag med två fartfyllda brudar.
Tack för detta äventyr.

xoxo

Städmode on!

Wooop nu ligger jag i soffan tillsammans med Fredrik, Kristin och Mathias har intagit golvet. 
Kunskapskanlen är igång, dags att bli lite allmänbildade. 
 
Kl 8.20 mötte jag upp Joanna vid P-matsalen och så bar det av  till Mattesvåfflan. Vart helt genomsvett när vi kom upp för backen men jag överlevde och knäet höll. 
Tacka gud för att han skapade min fina stödstrumpa till knät.  

Öppningen gick snabbt och vid ca 10.15 hade vi våra första gäster. 
Därefter flöt det på i hyffsat jämt tempo.
Några gånger som det dog helt och då vart man lagom rastlös men då blev det till att städa...
 
Blev en sådär lagom go lunch...
3/4 Björnbusevåffla och 1/4 Matteslyxvåffla... 
Ingen tveka om vilken som var godast.... 
 
Under morgonen gjorde vi en ny våffelsmet och vid 15.30 fick vi testa den hemska smeten. Det gick verkligen inte att lossa våfflorna från våffeljärnet och det var så lagom frustrerande! 
Vi följde inte receptet för våffelsmeten så det blev smått kaos.
Inte hade vi så mkt tålamod heller då det vällde in massor av gäster som ville ha våfflor strax innan stängning..  Nä många våfflor blev till en smulhög och åkte i sopan! 
Men vi klarade det och var klara med städning/stängning vid 16.45. Lyckades hinna ifatt en liftvärd som skulle ge sig av från mattesvillage md bil så vi fick skjuts till p-matsalen. 
 
Efter jobb blev det inte allt för mkt gjort... 
2h diskning och städning av köket var vad jag pallade med nyss så nu är det skinande rent..
 

Nu blir det snart sova, helt slut.
Ledig imorgon woop wooooop :)
 
xoxo

blöt päls

Så hade man en ledig dag. Ja närmare bestämt i fredags
Tur att Erik var ledig och att Saga slutade tidigt så dagen inte blev så långtråkig.
Mamma hade bett mig kolla brevlådan under dagen så jag och Erik "tog en tur" till p-matsalen där brevlådan finns och där fann jag ett kuvert adresserat till mig. I fanns ett väldans gulligt kort.
från mamma & pappa <3 
Snacka om att sakna dem 1000 gånger mer än innan.

Jag och Erik passade på att testa den nya dryckesmaskinen i P-matsalen. Det ryktades om att chokladen skulle vara rätt så mummsig så jag vart ju tvungen att smaka... Ohja mycket godare än Tazza som vi annars säljer över hela anläggningen.

Därefter gick vi hem och strax därefter kom Saga hem å då bar det av till berget.
Blev lunch på ladan.
Fish and chips blev det för min del.

När vi var mätta och belåtna så var det dags för det vi egentligen körde upp för ...
bamp bamp baaaaaamp...

Vi träffade hundarna från Huskytours.
Ingen aning vilka som e vilken ras men Alaskan- och Siberian husky är de två raser som drar slädarna.
Väldigt söta och kelna. Dock väldigt blöta då det snöade en hel del. Kallt att klappa dem men det gick inte att motstå.

Idag/söndag jobbade jag mina sista 8h på Brants.
Ännu inte fått klartecken om var jag ska jobba resterande två månader men det återstår väl att se.
Nu ska jag laga kyckling tacos till mig, Emilia, Fredrik och Maria.
Hoppas att det blir gott för magarna skriker av hunger ^^

Hoppas ni haft en trevlig helg, en bra alla hjärtans dag och en inte allt för oturlig fredag den 13:onde.
xoxo

Allt roligt kan inte vara för alltid men en del oförutsägbara saker kan var roligt.

Jobb i liften blev inte så långvarigt...
Under tisdagen var jag åter igen hos doktorn för att kolla mitt knä. Hade väldans ont under morgonen och tiden var inbokad sedan en vecka (ish) tillbaka. Fick då order om att inte ta fler liftpass på ett tag och köpa en stödstrumpa till knäet. Hade sällskap med Cajsa till doktorn. Hon fick också direktiv att köpa en stödstrumpa till sitt knä så vi körde bort till apoteket och köpte de två sista som fanns kvar. Tur att våra storlekar fanns! 
Därefter körde jag oss hem och det blev vila fram tills Maria och Fredrik kom hem. Sen blev det en liten tur till Långflon - köpcentrum. Ligger nästan på gränsen till Norge. Vi hittade inget skoj förutom mat. 
-"äta bör man annars dör man."

I onsdags blev det jobb i Toppstugan.
Jag och Frida jobbade oss genomsvett. Ja det rann i pannan, skjortan klibbade fast och frågan är hur fasen vi hann andas. Två stycken i lilla Toppstugan och det vällde in gäster från 11-16.30. Det tog verkligen aldrig slut!  Kön gick ut genom dörren. Det blev ingen bar utomhus eftersom vi var en man kort men 38'000 (ngt) är ju helt okej försäljning..
HAALLLÅÅÅÅÅ VI SLOG REKORD!
Gamla rekordet i försäljning för två pers låg på 37'000 (ngt) så vi var ju förjäkla glada när vi stängde kassan. Sen vart vi mindre glada över den tid det tog att stänga. Städning hade vi ju inte prioriterat så högt under dagen eftersom jag var så illa tvungen att stå fastklistrad vid kassaapparaten i princip hela tiden och Frida hade fullt upp med att pumpa ut mat.
Det tog oss två timmar att fylla upp lagret i köket och övriga restaurangen och att städa. Det brukar inte ta så lång tid men energin var inte på topp och det var så mycket som var slut och de var så stökigt över allt.

En riktigt kaotisk, rolig och stressig dag men gud så stolt jag var över mig själv och Frida att vi klarade det så bra. Extra energi kick fick jag av alla fina gäster som förstod vår situation och som bjöd på så mycket glädje och vänlighet.
Ja inte en enda gäst som var negativ eller klagade ( inte vad jag hörde i alla fall).
Bild tagen på väg hem från Långflon.

Vadå måndagar är tråkiga och jobbiga?

Min måndag denna veckan var riktigt skoj.
Började dagen med en stadig frulle och sen skulle jag möta upp chefen för liftvärdarna. Var i behov av en ny jacka då den andra gått i sönder i dragkedjan.  Passade även på att få en sån där fin vit hjälm som alla liftvärdar och skidskolelärare har. Kan nu meddela er att jag är en i liftvärdsgänget. Har till och med blivit inlagd i deras sms-grupp så jag kan tjinga arbetspass de dagar jag e ledig (om jag vill).
Sen blev det att åka upp med gondolen. Väl uppe möttes jag av en områdesvärd för att få skjuts ner till lift- Isbjörnen. För att vara lite tydligare - jag fick skjuts på en snöskoter. Wihoooo så skoj!  Denna gången gick det lite snabbare - tur jag hade hjälm.
10.50 - 12.00 stod jag i Isbjörnen och hjälpte barn med knappliften.
Därefter hade jag lite fritid / rast.
Hade planerat så väl så jag hade tagit med mig min kamera för att fotografera lite på berget. Inte så ofta man är nere "i backarna" på berget så de var rätt skoj att gå runt och fotografera.
12.50 tog jag över Valrossen från Kim och det var såååå kaos drygt 15 min innan jag skulle lämna över till nästa. 5skidskolegrupper och massa annat folk som skulle åka just min lift. KAAAAOS !
 
Har ju helt glömt bort att berätta att vi varje måndag och onsdag har personalaktivitet. Vi får hyra idrottshallen i Sysslebäck för ex. basket, fotboll, innebandy och annat skoj.  Tyvärr har jag inte kunnat vara med på några roligheter i hallen men i måndags hade vår nöjesgrupp satt ihop en spännande innebandyturnering som jag inte kunde missa. Givetvis satt jag på läktaren, skötte fotografering och poängräkning tillsammans med Ishak.


På sista bilden ser vi det vinnande laget Annas Pojkar.

ansvarsfull.

Då var snart denna vecka över... 
Rapport från 3:an kl 23.39 :  för en del är det fortfarnade arbete som gäller och för några nalkas det fest. Själv har jag nyss krupit ner i min varma goa säng (som fortfarande är stenhård). 
Imorgon blir det ett riktigt långt arbetspass, förstår inte hur jag ska orka...  
10.50 - 13.10  ja, ni läste rätt 😂
Dags för liftpass nu igen och denna gång i Pingvinen. 

Idag har jag haft ett riktigt härligt arbetspass i Toppstugan. Jag, Frida och Joanna körde fullt ös medvetslös men inget försäljningsrekord där inte. Hade kunnat tro. 
Jag stod i kassan större delen av dagen vilket va riktigt härligt. Många trevliga gäster och har nog inte stött på en enda sur min. Härligt! 
Och nog blir man full i skratt när en gäst kommer fram och säger:
"Ni har inte funderat på att bygga ut?" 
Ohjo ett flertal gånger har vi alla tänkt den tanken och eftersom vi jobbar efter sitatet:
"Ställ inte frågor, kom med förslag." 
Så kanske Branäs kommer satsa på lilla Toppstugan så småningom och bygga ut. Vem vet? 

Nu är det i alla fall dags att knyta sig innan det böir allt för högljutt i köket. 
Åka på dunderförkylning vart ju inte de roligaste men har nästan blivit kvitt febern. Woop woop.

Hoppas ni där hemma har haft en trevlig helg, avslutar med utsiktsbild över Branäsberget.

Godnatt 💕

Några härliga dagar i Karlstad

Varför inte passa på när man väl kan? 
Bytte dagens(onsdagens) arbetspass med Elin i toppis så jag jobbar på lördag istället. Resultatet blev långledig!

Passade då på att smyga mig in i Fredriks bil och åka med honom till Karlstad. Blev två nätter hos Linda och vi hann med en fika med Sasha vilket var väldigt roligt. Så länge sedan jag träffa henne och det var ju ett tag sedan jag träffade Linda också.
Blev lite film, shopping och massa snack...

Linda på bilden ovan. 

En hel del snö föll under dagen så blev hämtad 11.30 och då bar det av till Rusta. 
Lunch på Max (inte min favorit men ner kom en maxbox). 
Vidare till bergvik-systembolaget och därefter var vi klara för avfärd hem till Branäs. 
Tog inte så lång tid, vägarna var riktigt fina när vi väl kom ut från Karlstad. Knas att dem inte prioriterar de där med att skotta vägarna inne i storstaden...
På landsbygden var det ingen snö/is på vägarna så vi vart hemma vid 15.30. 

När jag kom hem var det bara till att börja fixa med alla mina saker i de nya rummet. Har nu blivit med enkelrum och efter en hel del slit så blev jag klar och nöjd med mitt rum. 

Känns lite tråkigt att inte ha en roomie längre. Samtidigt skönt att veta att jag inte kommer väcka Emilia på morgonen eller tvärt om då arbetstiderna inte alltid är de samma.. 
Härlig brud att dela rum med dock! 😄

Sängen ser ju rätt skön ut men oj vad ögat blir lurat, ska se om jag kan få en till madrass.

Sminket är på sin plats, slippa rota i necessären varje morgon...

Ljushållare från chili 

Godnatt ^^ 

Veckan som gått..

Det är redan 1 Februari!
Som jag så många gånger tidigare har skrivit, tiden går så fort. Ja, den bara flyger iväg.

Så mycket skoj som har hunnit hända senaste veckan...
Fredag förra veckan kom Sofie (en alv:are) på besök.
Väldigt roligt att träffa henne igen. Kvällen resulterade i lite festligheter och lördagen bjöd på mys frukost/lunch i Toppstugan.  Får hoppas att hon kommer upp något mer innan säsongens slut.

fr.v.Maria, Sofie & Emilia.


Lördagen bjöd även på en riktigt härlig afterski!



Därefter var det dags för grabbarna att invadera trean med FIFA/NHL turnering.

Björnbusan var på besök uppe i Toppstugan i Torsdags.

I fredags ordnade jag, Fredrik, Kristin och Saga en liten familjemiddag/avskedsmiddag för finaste Gerda. Två veckors arbete var slut för hennes del och inget hejdå utan hejdundrans middag/fest.
Varmrätt: Stekt lövbiff md potatiskroketter och bea-sås.
Efterrätt: Marängsviss


När alla var mätta och belåtna blev det filminspelning på 1:an och därefter nattklubb på Brants.

Gerda & jag tog lite crazy bilder ute i kylan medan....
Emilia lekte i snön.

Imorgon-Måndag beger jag mig till Karlstad för att träffa Lindisen. Ska bli riktigt gött att komma iväg och se lite bebyggelser.
Återvänder till snön och skogarna på onsdag eftermiddag.

Detta intressanta blogginlägg avslutar jag med en naturbild föreställande granar täckta med snö, tagen från gondolen.