två dagar i Toppstugan

Varför var jag nervös i tisdags? Det gick ju jätte bra uppe i Toppstugan och mina kollegor är ju stört sköna!

Toppstugan är som ett café med möjlighet att få enklare mat så som gulaschsoppa, hamburgare, korv md bröd, pommestallrik och våffla med sylt och grädde.
Vi har ett litet kök och kassan sitter ihop med köket så man står i princip bredvid sina kollegor hela dagen vilket är riktigt härligt. En helt annan kontakt till varandra och man kan hjälpas åt utan att man ska behöva skrika som en galning för att kommunicera. Jag TRIVS!
Gästkontakten är också väldigt annorlunda jämfört med Mc - än så länge har jag inte haft ett enda klagomål och ingen har varit sådär onödigt otrevlig heller. När gästerna är glada blir man själv så himla glad ju!
Utsikten från Toppstugan är MAGISK!
Nu har jag jobbat mina två dagar i Toppstugan och kör en ledig dag idag för att imorgon jobba mitt sista pass denna vecka och det blir i köket på Brants. Väldigt lite jobb denna veckan, känns tråkigt för de flesta jobbar ju så blir långtråkigt att åka skidor ensam. Men får väl se vad som händer idag.

Igår var det ju självaste JULAFTON!
Kändes väldigt konstigt att inte vara hemma hos mamma, pappa och storebror.
Konstigt att inte fira med mammas bror eller pappas syskon , äta julmat och öppna julklappar med nära och kära. Men min fina familj och Frida & Sofie skicka med mig mina julklappar som jag öppnade igår :)
Fick massa fina saker :
Bok - Vecka 36
Bodyshop handgel/kräm och tvål (?)
Chokladhjärtan
Choklad - Lindor
Knästrumpor
Strumpbyxor
Underställströja
Örhängen

Är jätte glad och nöjd med årets julklappar :)

Var på julbord igår vid 18.00
Smaka ju inte riktigt som hemma, men det var helt okej. Saknar mamma & pappas köttbullar!
Emmsan och jag.
 

nervositet.

Det blev några timmar på skidorna ute i backarna, oj vad det gick undan!  
Ont i benen och blåmärken har man lyckats få men tack och lov inga skador! :) 

Brants från gondolen.

På kvällen blev de matlagning med Emma o Maria - killfri kväll! :)  haha väldans trevligt!

Nu ska jag snart bege mig till jobb. Idag är första dagen i Toppstugan!!!!  07.45-18.00 lång dag så nog måtte jag lära mig något vettigt där :)

Xoxo

BLOGGBOMB

Uppdatera varje dag är svårare att hålla än jag trodde så nu får ni allt på en och samma gång i en kortare version än vad det hade blivit om jag skrivit direkt ^^

Onsdag: På kvällen var det dags för oss att bjuda på kvällens á la carte. Det blev en hel del matlagning så det både räckte och blev över. Vår fina Servis personal skulle smaka på maten för att få en större möjlighet att veta vad det är vi serverar. Frågan är ju vilket som var mest populärt? Vår á la carte eller Pizzan?  Pizzan försvann i ett naffs och maten vi hade gjort försvann väl sakta men säkert också. Blev dock väldigt mycket över också men det är ju en annan femma :)

Torsdag: Började kl 09.00 med brandutbildning. Under onsdagen pratade en brandman med oss och gick igenom lite saker och under torsdagen fick vi en praktisk utbildning. Fick testa släcka gasbränder med olika brandsläckare.
Här har vi Olof som fick agera brinnande människa(docka).

Därefter hade vi ännu en kväll som behövde massa förberedelser och matlagning under dagen. Dags för Soft Opening. Hälften av hela Branäs-personal kom till oss på Brants och andra hälften fick besöka Ladan. Vi serverade Cajun Buffé som kommer finnas var tredje kväll då vi har en Italiensk och en Svensk buffé också.
Maten var nog väldigt omtyckt om jag inte minns fel men det här med att beräkna hur mycket som kommer gå åt när man är ca 150 personer är lite svårt och när det är plockmat. Lättare om det hade varit á la carte för då kan man mer eller mindre räkna ut hur mycket man ska laga till x-antal personer. Men vi kommer väl komma in i det så småningom.
Efter jobbet stack jag till gymmet som ligger mellan jobb-byggnaden och gästis. Gött med gym så nära. Inget stort gym men dem hade i alla fall en spinning-cykel så blev 30 minuters trampande. Ja detta gjorde jag kl 21.15 på kvällen då jag slutade 21.00.

Fredag: Kickoff - & lära känna varandra - dag. Vi i köket missade tyvärr dagens lekar och rundvandring och en stor del av kvällens kickoff eftersom vi skulle göra maten till kvällens Kickoff. Denna dag serverade vi den Italienska Buffén. Här skulle vi beräkna till sådär 200 personer men några av rätterna tog slut när drygt hälften hunnit ta mat så det blev att slänga fram allt vi hade i kylar och frysar. Smått kaos! Och samtidigt ville vi i köket komma ifrån jobb så fort som möjligt då vi också ville vara med på festligheterna. Hann - det gjorde vi. Brants stängde 00.00 och därefter drog ett stort gäng över till 1:an för att fortsätta där och när man kom till 3:an så var det visst ännu mer festligheter där. Kom nog i säng vid 05 och då hade man gått upp 08 för att börja jobba 09-21 Långa arbetsdagar första veckan men har känts riktigt bra att få starta upp så pass mycket som vi har gjort och få känna på och lära känna köket.

Lördag: En riktig chilldag efter fredagens festligheter. Jag, Emma, Maria och Mattias åkte till Sysslebäck för att handla mat och när vi kom hem blev det att "baka" hemmagjorda pizzor. Blev riktigt gott och uppskattat av hela korridoren :)
Bild från "familjemiddagen".

Söndag: En väntans dag. Inget varmvatten i huset och en dusch hade inte suttit fel. Men istället stack jag, Emma och Maria ut på roadtripp. Skulle egentligen hinna med både Norge - Långflon där det ska finnas något shoppingcenter och därefter Sälen. Väglaget ville annorlunda så efter 30 minuters bilkörning mot Långflon så vände vi om och körde till sälen istället. Stack in på Stadium outlet där jag köpte ett träningslinne och ett till par skidstrumpor. Billigt - gick på 130:-.  Därefter åkte vi till Lindvallen där vi käka på Donken och så passa vi på att gå in på experium för att träffa folk från ALV.
Vid 21 var det dags att möta upp en av kockarna på Brants för lite gym. Blev ett härligt arm/mage/rygg pass.

Måndag/idag: Ska ut och åka skidor, frågan är bara när?  Får se om min kollega hinner in innan han börjar annars får jag vänta tills Emmsan slutat jobba så blir det ut i backen och lära sig stå på skidor :)

Här får ni en bild på utsikten vi har från balkongen - massa snö och ännu mer har kommit sedan bilden togs.

xoxo

Fullt ös på introveckan.

Två av fem introdagar har redan hunnit passera. Tiden flyger som vanligt iväg och huvudet är redan fullmatat av information så det räcker och blir över. Men nog har det varit två intressanta dagar!

Måndag - första dagen var nervös och spännande på samma gång. Mycket nytt att se och göra, många nya intryck och mycket nytt folk. Ögonen skulle vänja sig vid nya ansikten med tillhörande namn och arbetsplats.  

Först fick vi en del information av Mattias (köks chef) som får sköta introveckan för oss inom restaurang då Erik - chefen för Restaurangavdelningen gått och blivit sjuk. Förhoppningsvis är han tillbaka på måndag men tills dess ska vi nog klara oss finemang med Mattias och hans kompanjon (serverings chef) som jag inte minns namn på. 
Efter infon fick vi dela in oss i de olika arbetsplatserna vi ska ha under säsongen. Jag fick börja med Köks gänget på Brants. Det blev lite menygenomgång, presentation av oss själva, rundvandring och annat smått å gott.
Det serverades en god lunch - jag fick kycklingklubba med någon potatis och sallad.

Därefter fick jag hänga med min andra arbetsplats - Toppstugan. Vi var med på speeddating och det var väldans livat. Inte många namn man kommer ihåg där inte men riktigt skoj var det. Därefter körde vi upp till Toppstugan för att se vår arbetsplats och lära känna varandra lite till. Dem hade redan gått igenom en hel del och fått lära känna varandra så jag hade ju missat en del tyvärr.

Underbar backe att traska uppför (och givetvis kana ner för när vi var klara).
Vacker utsikt över Branäsberget må jag säga.

Runt 16.00 var vi klara och tog oss ner till byn igen och fick bege oss hemåt.
Väldigt långt att gå hem - tar 2minuter! :) haha Skönt!

På kvällen var man helt slut i huvudet så blev en lugn kväll här hemma med korridors-kompisarna.

Tisdag - idag började man samma tid som igår, 9.00. Skönt med lite sovmorgon.
Vi körde på frukost i personalmatsalen idag också och därefter var det dags att stämpla in. 
Köksgänget på Brants började med dagens prov - tror det gick rätt hyffsat. Därefter var det dags att börja jobba. Kylar och torrförråd skulle rensas och städas ur. KALLT - kan jag säga er!
Mitt i allt började varorna välla in så nu är frysar och kylar fyllda till bredden.
Därefter var det dags för lunch - en välbehövlig sådan.
Idag blev det panerad-fisk och potatis.

Efter lunchen blev det lite rörigt med var jag skulle vara så jag hoppa ur kockkläderna för att hänga med mina andra kollegor men det var för tidigt så fick se på när mina kökskollegor preppade inför morgondagen.
Här skär Kristoffer massa grytbitar av oxkött.  Inte lite kött där inte!

Vid 14.30 lämnade jag köket och begav mig till de andra. Vi hade någon lära-känna lek och därefter var det dags för Alkoholinformation och därefter fick vi även vaktinformation.
Ögonen gick i kors! 
Vid 17.00 fick vi sluta och det var knappt att jag och Emma hann innanför dörrarna fören vi somnade i sofforna i köket. Utslagna tjejer med andra ord. En timmes sömn och sedan blev det mat och slappa i soffan med resten av folket i korridoren.

Nu är det dags att sova och fylla på med energi inför morgondagens strapatser. Det blir matlagning för fulla muggar. Imorgon ska serveringspersonalen få testa säsongens á la carte nere på Brants. Spännande!
Sov gott :)


nojiiig?

Imorgon - ja, imorgon smäller det!

Lite överdrift men imorgon är första "jobbdagen".
Klockan 9.00 blir det troligtvis information på Brant's.
Därefter ser det ut som att vi ska få lära oss massa skoj info om öl. Inget öl-fan men det låter intressant.
Sen ser det ut som det blir "lära känna varandra" lekar.
Vi får maaaat :D  mumms mumms!
Därefter får vi se vad som händer - uppdatering om vad som egentligen hände under första dagen på jobb får ni veta sen.

-----------------------------------------------

Igår blev det ytterliga en lång dag då det blev lite festligheter i hus nr 1.
Vi i trean vart väl inte så jätte taggade för att festa men till slut pallrade vi oss till 1:an och det blev riktigt kalas! 
Trevligt att träffa ännu mer nytt folk, se när folk spelar Beerpong och lyssna på massa go musik.
 
Men som nämnt, imorgon är det dags att börja med lite vettiga saker eller rättare sagt de som vi faktiskt är här för att göra.
Ska bli riktigt kul !

VARNING FÖR KÄNSLIGA LÄSARE! :)

Senaste dygnen har varit rätt intensivaMumms!!!man ju säga!   
Buss HBG-GBG 
TÅG GBG-Karlstad
Träffade Linda på stationen-Äntligen få träffa solstrålen igen! :)   
Hem till henne och sedan direkt till Sandra för glöggmys/fest och pepparkaksbak.


Bk innan man skulle lämna Karlstad!

Det blev det en knasig resa till Branäs. 
Inte alls som planerat då tåget till Torsby var inställt pga. Olycka.  Så det blev buss till Hagfors och därefter buss till Värnäs och där blev jag snällt nog hämtad av Maria och Emma :) 
Till sysslebäck och handla mat -insåg nu att jag inte handlat något vettigt! 
Det jag kom hem med var en Baconleverpastej, Flingor, mjölk och yoghurt.
Mina huskompisar lagade mat så god kvällsmat fick man i alla fall! 
Sen duscha och därefter var det dags att träffa de som flyttat in i de andra gästisboenden. 

Ska nog satsa på att bli bartender ;) 
Likör 43 + blåbärssoppa + sprutgrädde.
Mumms!! :)