Som vilken annan blogg men ändå inte som alla andra.

Jag som skriver denna bloggen heter Sarah och är uppvuxen i en av Skånes städer.

När jag startade denna blogg hade jag nyligen gjort en av mina största och längsta resor... Flygplanet hade tagit mig och nio andra elever från min dåvarande skola till ett av Afrikas länder - Uganda.
Efter denna resan fanns det ingen tveka för min del än att starta en blogg om just resor. Den resan jag nyss kom hem från och framtida resor.
Strax efter uppstarten av denna blogg var det dags för studentbal och studentfirande, ja närmare bestämt min egna student.
Studentbalen var allt vad man drömt om och mycket mer därtill. Vi hade tur med väder, jag hade en stilig pojkvän och underbara vänner som var lika exalterade som jag själv över denna stora dag.
Studentdagen var fartfylld, solig och som pricken över i:et efter en härlig studentvecka med en hel del utgångar till Helsingborgs alla uteställen. Denna dag hade inte kunnat bli hälften så bra om jag inte haft min fina familj som fixat och donat under veckans gång. Det var matlagning, tårtbakning och mycket mer därtill.

Snart har det gått ett helt år sedan studentdagen. Många beslut har man fått ta och en hel del lärdom har man fått.
Jag var lyckligt lottad som inte tog studenten en dagen och nästa dag vakna upp som arbetslös. Redan under andra terminen - första året på gymnasiet fick jag helgjobb på McDonalds och fortsatte där under sommaren 2013.
När hösten kom fick jag möjlighet att jobba kvar som ordinarie personal eller vad man kan kalla det. Fram tills nu har jag jobbat med ett otroligt team på Väla McDonalds och har ännu lite tid kvar där. Teamet har lärt mig mycket som både är jobb relaterat men även saker som berör mig själv.
Det har med andra ord varit ett år med med- och motgångar men i sig ett lärorikt och underbart år.

Detta var en slags resa, liksom hela livet som står framför mig.

Nu sommaren 2014 börjar ett nytt kapitel och en ny resa. Jag kommer leva som och vara en av säsongsarbetarna på Astrid Lindgrens Värld.
Ansökningen gjordes någon gång i slutet av november/början av december.
I februari månad fick jag mejl om gruppintervju i Göteborg. Upplägget rekryterarna/personalansvariga från ALV hade var fängslande och otroligt intressant. Inte nog med att man redan läst en hel del på deras hemsida och redan fått känslan av att detta skulle vara en helt fantastisk arbetsplats och allt. Att få lyssna till Fredrik och två till som berättade om sitt arbete, hur det är att jobba på ALV och mycket mer därtill, det öppnade en ny dörr. Deras sätt att berätta och framföra sitt budskap var fängslande och både intressant och roligt. Sådana saker har för mig en stor betydelse och på tåget hem från Göteborg kunde jag inte annat än hoppas på att få bli en av dem.
Tisdag  förra veckan ringde Ola som är av de köksansvariga på Astrid Lindgrens värld. Det fanns en plats till mig och under torsdagen fick jag gärna ha bestämt mig om jag ville ha platsen eller inte.

Nu står jag här idag, eller närmare bestämt sitter och skriver detta inlägg som ska bli början till mitt nya äventyr.
Det var såhär det hela började....