Dags att återvända till verkligheten....

Att få träffa mamma och pappa var helt underbart! En hel månad utan dem känns som en evighet. Har aldrig varit borta så länge - max 16 dagar!
Nu är det lite mindre än en månad kvar sen får vi stå ut med varandra permanent igen (hehe skämt å sido...)

I fredags cyklade jag så fort som möjligt hem efter jobb. Sen stack jag, mamma och pappa till Nossen och badade. Riktigt skönt att svalka sig då de var väldigt varmt ute!

Sen körde vi hem igen, gjode v-oss och gick in till centrum. Hittade en Kina/Thai-restaurang där vi åt gott och hade de trevligt.






Sedan gick vi tillbaka till Folkis och jag gick in för att göra v-mig lite till inför kvällens utgång -öltältet i källängsparken. Jag, Sanna och några till hade sällskap in och de va fullt ös (medvetslös).











Lyckades ta en snap prick 00.00 men klart glömde jag printa/screenshoot'a den så fick ta en till... Här är det då min dag :D
Fina folkisar kallade in mig och stod å sjöng för mig mitt i parken. Nästan så tårarna kom men jag höll mig!
Var hemma runt halv 3 denna fina kväll :)

Lördagen var de upp och hoppa vid 9.20. Mamma och pappa fixa frukostpicknink, väldigt mysigt och gott med annan frukost än den jag brukar äta varje dag... Dem sjöng och gav mig fina presenter ♡.

Därefter körde vi till Katthult och tittade på byggnaderna där dem spela in Emil filmerna. Väldigt fint men gården i sig såg inte alls ut som på film. I filmen upplevde man den som mkt större så ja tänk vad man kan göra med en kamera och lite idéer. Lätt värt att åka dit i alla fall för de va väldigt fint där!

Efter stoppet i Katthult körde vi vidare till Mariannelund. Vi fikade vid en sjö och givetvis bada och sola vi också.
Sen fick jag hoppa in bakom ratten och köra :) Ett tag sedan nu.... Men de gick bra. På kvällen gick vi genom hela stan och ut till Bryggeriet. Där åt vi väldigt god mat och hade det trevligt.








Därefter gick vi tbx till Folkis, bytte om och gick ut igen. En timmes prommenad i den småländska byggden. Här finns väldigt många fina hus kan man säga!

Idag/Söndag så blev det åter igen go frukost tsm med mamma och pappa :) Sen tog vi oss till parken. Hälsade på Emil i Lönneberga och Ronja i Mattisborgen. Träffade inte pippi idag men vi besökte VillaVillekulla. En väldigt trevlig dag i parken, väldigt varmt och väldigt mkt folk.
Därefter åkte mamma och pappa hem. varsin stor kram och påminnelse till oss alla att de bara är 4 veckor kvar.

Sen la jag mig och sola, fick sällskap av folkis folk och nyligen har jag varit och tränat fotboll med ALV:are :)

händer så mycket hela tiden, glömmer bloggen helt ....

Tur man inte är en känd bloggare, hade nog varit en av de sämsta, om jag hade varit det.
Glömmer ju helt bort att blogga men kanske att man kan se det som något positivt? Det betyder ju att jag har fullt upp hela dagarna i princip.

Det blir en hel del jobb, var ju ledig i helgen och har tagit ledigt på söndag (den 20:onde) eftersom mina föräldrar kommer hit vilket innebär att jag jobbar fem dagar i sträck.  Har annars turen att ha schema - jobba 4 dagar, ledig två dagar... 

Efter jobb i måndags så träffa jag Wilma - ansvarig för Hamn-fika. Vi kollade på kvällsteatern, alltså Pippi på de sju haven. Den var bra och rolig emellanåt .
Efter besöket hos Pippi så gick vi till pizzeria-Shalom och därefter hem t Wilma. Massor av snack och skratt. Sådan kväll som man aldrig kan få nog av !

--------------------------------------------------------

Tisdagen var det åter jobb, rekordmånga i parken och fullt upp hela dagen. På kvällen hängde jag och Sanna med på en dansuppvisning. Den var bra och intressant och väldigt fritolkande.
Därefter såg vi klart en film som vi började se för ca en vecka sedan om inte mer?

-------------------------------------------

Onsdagen började med stress. Skulle ta mig till ett av postkontoren här i Vimmerby för att hämta ut ett paket. Beställde en klänning för någon vecka sedan och efter många om och men, och dåligt med info så lyckades jag hitta den och få med den hem. Fick dock vänta med att se den irl. fören efter jobb... (Den är magisk!!)

På kvällen hoppade jag och Sanna på våra cyklar och cyklade hem till Julia -köksnisse på Hamn. Massa prat och klappade på alla hästarna och katterna som fanns och lilla Esther. Därefter blev det 5km cykelväg hem igen (alltså det var 5km dit och 5km hem - lagom träningspass!)
 

Senare på kvällen blev det mini utgång. Nya utestället - Prime öppnade så var ju tvungen att hänga med folkis folket och se vad de nya stället hade att erbjuda. Väldigt fin lokal och riktigt bra så dit ska jag igen!
 


---------------------------------------

Idag - torsdag har jag givetvis spenderat 7h av dagen, på jobb. Efter jobb så kom Sanna hem så blev det lite chill i Källängsparken. Vi skulle egentligen stuckit till Nossen och träffat fler men det blev ändrade planer....

--------------------------------------------

Nu är det fredag, 17-18h tills mamma och pappa är här tror jag och mindre än ett dygn kvar tills jag inte längre är en tonåring!
Bara en dag kvar alltså , what to do? what to do?

härlig kväll

Nu sitter 9 av 27 på folkis, samlade framför tv:n. VM-finalen är i full gång och just nu är det halvlek.
Vem vinner och vem försvinner? ;)

Har haft en riktigt härlig ledighet..
Hann gå en runda med Sannis i fredags och sen kom Kalle. Blev matlagning och film. På lördagen begav vi oss till Västervik. Visfestival där så väldigt mkt folk och musik överallt. Väldigt mysigt när de stod musikanter längs gatorna över allt typ :)



När vi kom hem blev de att ta de lugnt och laga mat sen skulle vi stuckit t nossen å bada men jag somnade...

Idag-söndag blev det en runda i parken. Dåligt väder men vi trotsade det :)
Riktigt härligt att få träffa någon hemifrån så de inte känns så långt bort. Nu har jag nästa helg att se fram emot. ♡

snart snart har man två dagars ledigt...

Jösses, för varje dag som går får vi bara mer och mer att göra. Känns det i alla fall som.
Började morgonen med att ta bort skinn och filléa lax. Det tog en jäkla tid men hade ju en hel del laxsidor som skulle fixas.
Har nu också insett att jag är svag i armarna och måste börja träna dem, så får hitta någon som vill börja träna med mig när jag kommer hem.

Dagen har flutit på rätt bra. Värmen utomhus är märkbar även inomhus, har ju öppet i hela kassalinjen och den värme som finns ute, blandat med värmen från köket resulterar i en genomsvett Sarah. Ja ingen rolig värme direkt. Fast nu ska vi inte klaga på det fina vädret för i grund & botten så älskar jag ju solen :)  

Imorgon är sista arbetsdagen innan man går på två dagars ledigt. Ska bli så galet skönt! Dels har vi utökat dagarna med en timme så jag numera jobbar 7h per pass. Hade ju dessutom bara en dags ledigt förra ledigheten och har fått köra stängning alla mina arbetspass så de märks i kropp och huvud.

Men en positiv sak som ni säkert är jätte intresserade av, Jag har äntligen hittat ett sätt att slippa få så bövelens ont i nacken. Vill ni veta?
Numera sover jag med två huvudkuddar under varandra - dem är inte så sköna som mina hemma men senaste nätterna har verkligen gjort susen :)

En väldigt rolig sak, Imorgon kväll får jag besök :D
Imorgon kommer Kalle hit :)))  I tisdags fråga han om han kunde komma t helgen å de va ju klart !  Kul att få träffa någon hemifrån. Har dessutom lyxen att ha besök två helger i rad nu bara för de. Nästa helg kommer äntligen mamma och pappa hit. Ska blir riktigt roligt och mysigt.
Så två besök - två ledigheter på rad att se fram emot!

Madicken och Elisabeth på utflykt.

Nu är det hela tre veckor jag varit här.
Tre veckor utan familjen och saknar dem de gör jag ska ni veta! 

Men de går bra här, jobbet går bra och jag trivs rätt bra på folkis :)
Så denna dag firar vi med lite bilder från Madicken och Elisabeths utflykt - när Madicken ska försöka flyga.
 
 

idag har jag gjort precis allt de jag ville...

Alltså inte speciellt mycket.
Bytte om till bikini efter frukosten, packa min ryggsäck med bok och tidningar + hörlurar. Fick dock sällskap av en kompis t en av dem som bor här på folkis. Så blev inte mkt läst.
Sen kom även en som heter Amanda.
Jag ringde till vaktmästaren för att fråga efter vår trädgårdsslang och efrer 30 dödliga minuter i solen så kom han med slangen så vi kunde fylla vår pool.


Fick sällskap av Julia också så det blev en rätt trevlig dag i solen :)
Solade allt som allt i 5h så färg har jag ju fått. :)

solen skiner och jag är ledig

Solen har äntligen bestämt sig för att titta fram.
Hur underbart är inte de?
De har inte ringt från jobb idag så jag är ledig och även de känns underbart.
Dagens planer:
-sovmorgon (och de fick jag.)
-strax äta frukost
-byta om till bikini och lägga mig på studsmattan.
Mycket mer än så blir det nog inte idag, behöver en vilo dag :)

de går bra nu.

var ska jag börja?
Har haft tre hektiska dagar på jobb, väldigt mycket gäster som skullat äta men vi har klarat de rätt bra kan man väl säga? Haft sådär 20bångar (beställningslappar) som legat å väntat hela tiden medan vi slevat upp mat för fulla muggar. Men det är mycket roligare än att bara gå och städa hela dagarna!

Idag skulle jag gått på två dagars ledigt vilket innebär att jag kom hem vid ca 03 inatt. Kharma - vimmerbys uteställe stängde vid 02 och det tog sin lilla tid att gå hem. Skulle vänta in gänget från folkis så vi kunde gå tsm hem, men av någon anledning gick jag och William tsm tre andra i förväg men vi lyckas tappa bort de andra tre så vi fick gå själva.
(förfest på folkis)

Vakna vid 7 något med världens huvudvärk och illamående men nu 2h senare, när telefonen ringde så vart de bättre.
Så gissa vad jag ska göra på min lediga dag??
Jooooo jag ska jobba!!! →11-16.
Dags att sminka sig och käka frukost.

Natten då Ronja föddes & hennes första tur utanför mattisborgen.

 

uppe med tuppen

Klockan ringde 6.30, ja ni läste rätt!!
Här blir de ingen sovmorgon inte.

Började jobba kl 8.00 idag, fick hjälpa kallköket med att fixa mackor till de olika restaurangerna som säljer sådana. Tror det var Bageriet, Lekladan, Saltkråkan och Skolgatan (99%säker).
Det gick rätt snabbt och var kul. Fick hjälpa dem att preppa lite inför morgondagen också.
Sen blev det öppning av luckan i varmköket. Preppa massa inför dagen, tyckte jag sköljde jätte mycket sallad och fixa massor av burkar med lingon (90st) och burkar med rödlökscreme (72st + att där fann fler framme). Men allt försvann i en väldig fart. Gjorde rätt många burkar till efter det men de räckte inte heller...
Fick dessutom slut på burkar och lock så imorgon får vi köra direkt på tallrikar igen vilket inte är så skoj eftersom det tar massa extra tid.
Men jösses så överkörda vi var i luckan. Tre personer och vi pumpa på som jag vet inte vad. Mattias fick langa bläck till oss hela tiden men vi lyckades undkomma att få helt slut på maträtterna.  
Men roligt var det - ja oj så skoj! Äntligen händerna fulla och eld i baken.

När rusningen var över, vid 14-tiden så var det dags att preppa på nytt. Tack och lov så fick vi ingen mer rusch så fick preppat en hel del inför imorgon men Julia får köra massa backup.

Själv börjar man 8.00 imorgon också eftersom Matilda är sjuk imorgon också. Så imorgon blir det 3h i kallkök istället för dagens 2h och så slutar man 17.00 .  LÅÅÅÅNG dag på jobb!

Efter jobb blir det fest hos en kollega men skall orka upp på lördag (jobba igen) så får spara de värsta festandet till lördagen då vi kör fest på Folkis.

god natt

you have to be the bacon

Nyligen hemkommen från dagens mat och dryck möte. Lite intressant var det väl allt, en del upprepning men lite nytt också.
Sen fick vi mat, provsmak från de olika restaurangerna i parken. Har för första gången i mitt liv ätit kroppkakor och raggmunkar :) Kroppkakorna har jag ännu inte bestämt mig för om jag gilla eller ej. Men raggmunkarna var goda :) Nu är det dags att sova! Blir inte mycket sömn, ska upp 6.30 för omväxkings skull. Ska hjälpa kallkök imorgon med deras mackor. Spännande! Dock blir de en lååång dag upp tidigt å första gången på hamn som man kör 8h ... godnatt säger jag med bild på mina kollegor och från mötet :)