Helsingborgs studentbal 2014

Tänk att det är ett helt år sedan jag själv var på min studentbal.
Dagen man sett fram emot i så många år då man varit inne i stan med sin mor och tittat på alla finklädda tjejer och killar.
Balen var utan tvekan bästa kvällen av alla de festdagar som arrangerades kring studenten och den slog definitivt studentdagen också!

Nu har årskullen som är ett år yngre än mig haft sin bal och där fanns massa finklädda överallt!
Enligt mig är det roligast att spana in alla tjejer i deras fina och väldigt olika klänningar.
Vissa är extremt glittriga och andra har inget glitter alls. En del väljer att ha släp på klänningarna och andra inte. Axelband, snörning i ryggen, öppna ryggar m.m.
 
 

Just nu händer det så mycket i mitt liv. Vet knappt ut eller in, vad som är verklighet och vad som är drömmar....

Ja jösses vad mycket som händer just nu...
Men nu skippar vi små pratet och går direkt på dagens viktigaste besked!

Jag har fått mitt boende för sommaren :D
Känns som att jag kommit ännu ett steg närmare sommarens äventyr.
Är så otroligt glad för jag fick mitt förstaval/önskan. Kmr bli galet att man ska börja laga mat själv och sånt men kanske ngn som tkr de e kul å laga mat så man kan göra de tsm å kanske äta tsm å sånt haha.
Ja lite sällskaps sjuk kan jag ju vara emellanåt.
Men nä gud så kul!
Och har nu fått veta att där finns gaderob, hylla, skrivbord, stol och säng så i rummet så slipper bo i resväskan i två månader.
Så dags att köpa en resväska som kan användas till framtida resor också och inte bara för att leva i t sommaren.
Så taggad :D
Finns ju så många okika resväskor :)
---------------------
Men nu måste jag ta och sova. Lönehelg och långa arbetsdagar.
Uppe på de så börjar man redna 08umorgon och 07 på söndag...
Ja jösses inte tider som är skapta för mig inte men de ska gå :) Godnatt :)

strålande sol och en riktigt varm kväll.

För att bryta trenden lite så ska jag inte skriva så mycket som handlar om jobb för en gång skull..
Idag har det varit strålande sol i Helsingborg och gissa vem som var ledig? Ja just precis, jag!
Tog en sväng förbi gymmet, körde en timme där och fick även pausat min utbetalning till gymmet under juli och augusti eftersom NordicWellness inte finns i Vimmerby...
Sen blev det direkt ut i solen. Bäst att passa på nu när solen väl tittar fram.
Linda fån mitt jobb titta förbi och vi fixa lite enkel mat å satt i solen.
Så otroligt härligt!
Kvällen har jag spenderat i Landskrona.
Blev Pizza och film: "Limitless" En bra film och lite spännande så kan jag rekommendera.
Nu är det dags att krypa t kojs.
Imorgon blir det en tur ut t väla, handla lite nödvändiga saker och kanske att man kan lyckas få hem några nya kläder också, vem vet?
Löning imorgon ju!
Sen blir det faktiskt 5,1/2h jobb.
En bra start på denna jobbhelg :)

20 maj

Tiden bara rinner iväg...
Idag är det exakt en månad till mitt anställnings kontrakt på Astrid Lindgrens Värld börjar gälla..
Ja på midsommar afton om man ska förtydliga det hela.
Blir en väldans massa skriverier här om jobbet som komma skall...
Men ännu är ju faktiskt inte mitt nuvarande jobb över.
Är riktigt glad för jag har mitt nuvarande jobb om jag inte lyckats förmedla det.
Året som gått efter min student har varit så lärorikt.
För ett år sedan trodde jag nog aldrig att jag skulle trivas så bra som jag gör nu. Bara en sån sak som att lära känna alla på jobbet när man jobbade en helg per månad, det var svårt. Men nu känns det som att man är en i teamet och det går inte att beskriva hur mycket jag uppskattar de fina kollegor jag har.
Blir mycket skratt å en del snack när där inte finns gäster som man skall servera.
Varje dag möter man så olika personer. De kan vara arga, artiga, förvirrade, glada, ledsna, oartiga stressade, tillmötesgående, trevliga och så mycket mer. Varje möte är speciellt och en lärdom i sig. Så det är en av de saker jag verkligen verkligen uppskattar med mitt jobb. Träffa så många olika personligheter och lära sig känna av hur situationen är just där och då med just den personen. Så det ska bli himla kul att fortsätta på samma spår, alltså inom service :)
Nu ska jag fortsätta tagga inför de sista veckorna på jobb, personalfesten som är 9juni och därefter de nya jobbet :) Mycket som måste göras :)

för mycket i huvudet för att komma ihåg att ta bilder...

Då har den 10maj kommit och passerat. 
En väldigt tidig morgon. Uppstigning redan 04.30.
Är lyckligt lottad som har snälla föräldrar som ställer upp och kör hela vägen upp till Vimmerby. Tog oss 3h och 40minuter att köra och där inkluderat en frukostpaus. Medan mamma satt bakom ratten så sov jag i baksätet.
Kom fram till ALV runt 8.50. Jag sprang ikapp en annan tjej som såg ut att skulle till introdagen som hade sin start i Stadsmästargården. Jag som aldrig varit där hade ingen aning om vad det var för byggnad eller ens var det låg. Kollade snabbt kartan när jag satt i bilen och de jag kunde läsa av var att jag i alla fall skulle svänga höger innanför entrén.  Tur att jag kunde göra sällskap med den andra tjejen (glömde fråga vad hon hette).

Väl innanför dörrarna på Stadsmästargården så stod många från den ordinariepersonalen där. Hälsade på en del, kan låta dumt att jag inte hälsa på alla men hade jag gjort de så hade jag nog aldrig hunnit hitta en stol att sitta på. Det stod massor av stolar framställda som på en föreläsning och där var fullt med människor. Hittade en stol i utkanten. Satt bredvid en kvinna som var mycket trevlig.
Hon var ny liksom jag, men skall jobba med marknadsföring så hon skulle endast lyssna på infon och sedan återgå till sitt arbete.
Det var mycket info som vi fick inta under den dagen. Som ny kanske det blev lite mer att lyssna på eftersom allt var nytt och jag kände att jag borde hänga med i allt och försöka komma ihåg det mesta dem sa. Blev lite pauser då och då. 
Kvinnan jag satt bredvid mig frågade om jag ville följa med ut och se lite av parken och det tackade jag snabbt ja till. Skönt med lite luft och jag fick även en liten skymt av Emil i Lönneberga. 
De höll på att repa inför sommaren men gick nog igenom något just när vi tittade förbi. 
Senare fick vi 30minuters lunch.
Lunchen bestod av en matig macka med någon färskost och vanlig ost, skinka, paprika, tomat om jag inte minns helt fel. Den var rätt god för att vara så kräsen som jag egentligen är och mätt blev man!
Efter lunchen var det dags att samlas i sina grupper, jag gick tillsammans med Sofia som är chef över Hamnmagasinet där jag kommer jobba störredelen av sommaren. Gruppen verkade riktigt härlig, många som jobbat tidigare år men jag var inte ensam om att göra mitt första år. Vi var nog runt 4-5st som var helt nya på Hamnmagasinet. och ännu fler som var helt nya i ALV.
Vi tillbringade runt 3h åt att gå runt i parken och titta på de olika ställena. Lite längre tid tog vi i byggnaden där vi ska jobba.
Mycket info även här men det fanns mycket tid för skratt och en hel del tid för att lära känna varandra.

Efter rundvandringen gick vi tillbaka till där vi börja och personalen avrundade och tackade för dagen.

Mamma och pappa stod på parkeringen och väntade när dagen var avslutad. Nu var det min tur att köra men efter 2h tog pappa över... Inte van vid att köra så långt men någon gång måste man lära/vänja sig...

Glömde helt att ta bilder under dagen men bilder från ALV kommer säkerligen pryda denna blogg under sommaren...

här nedanför ser ni alla godbitar jag kom hem med från denna dag.

fortsättning följer....

Spänningen ligger på topp!

Februari månad började med ett underbart sms som plingade till i mobilen.Har för mig att jag inte tvekade speciellt mycket för om jag skulle bege mig till Göteborg för intervju eller inte.Den 7 februari tog jag mig i alla fall till Göteborg. Nu tre månader och tre dagar senare ska jag till Astrid Lindgrens Värld för första gången. Så spännande! Få träffa en del av sina nya kolleger, träffa chefer och dyl. Ett riktigt äventyr väntar imorgon!Uppstigning vid 04.20 ...

Tankarna är långt hemifrån..

Dagarna går, en efter en. En del går fort andra långsamt...
I fredags 2/5 kom ett brev med massa godheter. 
På tal om brev... Det är inte ofta sådana letar sig hit i mitt namn, de få gånger det gör de kommer de från arbetsförmedlingen eller något annat som inte är super spännande.
Men just detta brev var laddat med dunder och brak, spänning och skojigheter och ett anställningsbevis för cirka två månader..
Där ser vi innehållet....
En hel del att läsa men oj vilket äventyr som står framför mig.

Redan på lördag nästa vecka börjar en del av äventyret om man inte kan säga att det redan har börjat?
Då kör jag och mina föräldrar upp till Vimmerby. För min del blir det att träffa en del av mina blivande kollegor och framförallt så kommer jag få se hur hela Astrid Lindgens Värld ser ut och är uppbyggd - IRL och inte bara bilder.
Ska bli riktigt roligt och kan knappt vänta tills det är dags, känns smått tråkigt att de än så länge bara är snack och tänk om osv. Men tids nog är jag där i alla fall...

Här hittar ni mig i sommar....
(bild från hemsidan, en sida jag besökt nog 100gånger vid de här laget)
Hamnmagasinet, vet inte riktigt vart i parken detta ligger men tror Ola (mannen som ringde om jobbplatsen) sa att det låg vid Pippi :)
Tänk jag kommer bli granne med världens starkaste tjej!

Fortsättning följer ....