första dagen hemma

Tiden har sprungit iväg!
Lyckades få igång en tvättmaskin idag och träffat två väldigt saknade tvillingar - Frida och Sofie.
Sen spenderade man 1 1/2h på Saras hårdesign inne i stan och jag är toppennöjd! Man får ju passa på med lite fina naglar när man inte jobbar i något kök ;)
(bild kmr senare)

Sen blev det matlagning tillsammans med mammsen och därefter gjorde vi lite pizzasnurror inför pappas 60års fest. Lukta väldigt gott så får nog ta och norpa till mig någon på lördag ^^ Kan ju inte laga mat/baka osv utan att provsmaka de färdiga resultatet!

-----------

Om jag inte redan nämnt det så ser de mesta sig likt ut här hemma.
Men lite små förändringar är här faktikst.
Mamma och pappa har gett mig en kanin, har inte fått se den än men den verkar trivas bra med att gräva sönder vår trädgård ;)

Vår fina buss nr 5 har bytts ut till 4:an och bytt rutt så nu får man gå genom halva stan istället för att kunna ta buss genom hela som man alltid annars gjort. Väldigt synd men det är väl en vane sak?



-------

Imorgon ska man äntligen börja förbränna de få kilo man lyckades lägga på sig under sommaren. Tacka gud för jag har Rasmus som ska köra sönder mig. :)

godnatt :*

♡denna sommarens äventyr är över men kommer länge finnas kvar inom mig♡

Då var detta äventyr slut men inte kommer jag glömma det så lätt.
Och glädjande nog så ska jag ju faktiskt tillbaka till Vimmerby om bara två veckor :)
Frågan är om man kan beskriva sommaren i färre ord än typ 100-tusen-tals?

Ofattbart att man nu ligger i sitt fina rum, i nybäddad säng. Föräldrarna ligger och slumrar i rummet bredvid och allt är som vanligt igen. Ja, ofattbart men ett bra sådant. Väldigt skönt att va hemma, få träffa mamma och pappa igen och snart träffa alla kompisar :)

Mobilen bjuder på en mängd minnen från sommaren och nedanför kommer ni att få ta del av min fina sommar... ♡


☆Packning, svan gjord av äpple, fina Sanna och jag, Kalle på besök, poolhäng, Grönalund, Skansen, glass på ALV, grillning vid apollostugan☆

☆Mat och dryck möte, jag och Emma på grillfesten, jag vid öltälten-natten då jag blev 20år, jag, Bethina, Wilma, Simon & Sanna på fest, hos Julia och hästarna☆

☆Första dagen på jobb, Emma och jag -sista festkvällen, på väg till ALV för första gången, Pippi på de sju haven, katten & Emma, Kräftskivan, Grillfest/maskerad, Ronja Rövardotter-vilddjursmötet, 2:a passet på Restaurang Linnea☆

☆Påbörjan av packning/utflytt, avsked på jobb=dränka personen som slutar, cykeln packades in i bilen, Wille & Anton taggade för grönan, kvällens mat på min 20års dag☆


☆volleyboll match på folkis, skansen x3 ☆

instoppad i både täcke och filt; så sörens kallt men endast 4nätter kvar...

Ja nu var man nerkrupen i sängen med både filt och täcke.
Så fort solen inte är framme så blir det iskallt i byggnaden.
Ska snart bege mig in i drömmarnas land. Inte många nätter kvar inte. Undra om jag kommer känna igen mitt rum när jag kommer hem?

Idag har varit en lång dag. Övervägde att försöka gå hem tidigare eftersom jag varit ganska hängig igår men det blev andra planer istället...

Började jobb ca 9. Hade inte jätte mycket att göra och de va ju rätt gött faktiskt. Fick sluta en timme tidigare för att i stress hinna in om Majkensmat och sen till stämpelklockan, cykla hela vägen hem till folkis där jag hämta en jobbkjol och sen tillbaka till ALV. Skulle jobba 16-19 men blev 45minuter mer för det vart lite kaos på Linneas. Men de var roligt :)
Denna gången visste man ju typ vem alla var och vågade ta för sig lite mer än förra gången....

Sen cykla snabbt hem, duscha och sen gå till pizzeria Palma med Emma å Wille :)


Laktosfripizza?
återstår att se under morgondagen....

BildBomb

Har bara dåliga mobilbilder från gårdagens parkbesök. Väderleksraporten löd följande : regn under förmiddagen. Därav vågade jag inte ta med systemkameran men nog ångrade jag mig allt eftersom det inte kom en enda droppe från de att vi cyklade hemifrån Folkis....
Men men här får ni bildbomb från Bröderna Lejonhjärta, Karlsson på taket, Allsången, Alva på bal, Karlsson på taket och sist men inte minst, Ronja - vilddjursmötet.
 

To do lista.

Nu börjar det bli väldans tomt här på Folkis. Idag åkte två fina människor hem och tyvärr saknar jag dem redan. Jag tycker verkligen inte om att säga hejdå men förhoppningsvis så får jag träffa dem båda igen, någon gång.

Dagen har jag spenderat på ALV. Min första - av mina två sista lediga dagar.
Blev en heldag i parken, från 10.45 - ca 18.00. Snacka om att man var trött efter att ha gått runt i hela parken, allt jublande, klappande och skrattande. Hade en väldigt bra guide under mitt besök i parken, Carin från mitt jobb. Hon kan parken utan och innan och har koll på exakt tid för alla föreställningar. Såg i princip alla föreställningar jag inte sett innan och det var väldigt kul och trevligt. Kan ju inte ha jobbat i parken i hela 8veckor och bara sett Emil i soppskålen, När Ronja föds, Pippi på cirkus och några av de små föreställningarna. Nej, nej nu har jag sett allt i princip och så ska det vara!

Efter ca 4 veckors uppehåll från träning så har det nu blivit hög tid att ta tag i träningen. Började ta tag i det under sista veckan i juli , då blev det två joggingrundor och lite styrka på mitt rum.
En runda i förra veckan och idag blev det en lite kortare runda men med lite mer träning på rummet.

Har en del att göra imorgon har jag insett nu, har fått göra en To Do Lista för att komma ihåg allt!
Röjde lite på rummet innan i alla fall. Sett ut som ett bombnedslag hela sommaren, förutom just när mamma och pappa hälsa på och när Kalle hälsa på. Men nu är det snart dags att flytta så kan ju vara smart att göra lite smått varje dag kanske? 
Jobbar onsdag, torsdag, fredag och lördag så inte mycket kvar nu. Slutar kl.17 de tre sista dagarna så just nu förstår jag inte riktigt hur jag ska hinna med allt som jag vill göra. Ska dessutom ut och äta på fredag kväll med jobb tror jag och sen e de snack om hejdundrans fest på Lördag eftersom det är sista kvällen.. Ja säg mig någon hur jag ska få ihop allt.

Tänkte i alla fall sätta mig och skriva lite på ett personligt brev som jag kan skicka t vintersäsongsjobb.
De här med att söka jobb, skriva cv & brev och verkligen framhäva allt bra med sig själv är inte så lätt.  Tycker  inte om det alls men ibland måste man göra saker man inte tycker om ...

Bildbomb kommer under morgondagen eller något...
De här med att blogga är kanske inte min grej, glömmer så lätt bort när det händer så mycket kul runt omkring...

Mindre än två veckor kvar....

 Återigen går tiden så galet fort!
Vet knappt var de senaste veckorna tagit vägen.
Känner dessutom att jag kan utnämna mig själv till världens sämsta bloggare, denna blogg är ju hel död kan man säga.
Men lite kort och gott om vad som händer här...

Jobbar en hel del, ja det är ju faktiskt därför jag är här....
Men förutom jobb så hinns det med väldigt mycket kul också. Har knappt en ledig stund själv om jag ska va ärlig och det är rätt skönt. Sitta instängd på sitt rum ensam är väääldigt tråkigt.
Ofta är det någon som ser film i källaren där det finns en stor - gemensam tv. Det blir en hel del festande både på folkis och utgång till Prime.
På tal om fest - det var det maskeradfest för hela ALV's personal för några veckor sedan och givetvis var man där.


Folkis egna viking.

  
 
 
Jag var lite lat som inte klädde ut mig men lyckades i all hast måla lite spindelnät på mina ögonlock - dock syns det inte så väl på bilden med mig och Sanna.
Däremot hade jag fullt upp med att hjälpa Amanda (avataren på första bilden) med hennes hår. Massor av flätor och det tog upp emot 2 1/2 h.
---------------------------------------------------

Nu är det nästan bara 1 1/2 vecka kvar och just nu är jag inne på min andra lediga dag. Rätt skönt med lite långledigt - ja hela tre dagar i rad.

Igår var det den årliga kräftskivan och den ville man inte missa!
Äntligen fick man äta lite kräftor dock var det inte lika gott som det brukar vara när man äter med mamma och pappa.

Kvällen var rolig men jag valde att avsluta vid 02, då kunde jag knappt hålla ögonen öppna. Ja festerna här börjar ju väldigt tidigt , redan vid 20.00 och med lite förfestande hemma innan det så tar energin slut..
 

Vi blev med katt i förra veckan.
Denna söta svarta katten som Tim håller i var väldans kelen och himla go.
 
 
 
Nu ska jag göra mig i ordning, sen ska jag nog med och käka på Thai Fu Qing. Väldigt många Folkisar som e lediga idag.
Ikväll blir det att hänga med på möte angående vintersäsong.
Intressant att veta mer om de även om jag kanske inte tänker köra säsongsjobb t vintern. Men vi får väl se vad kvällen har att bjuda på helt enkelt.

Ha de fint och simma lugnt!
 
 
 
 

Snart är det bara 13 dagar tills det bär av hemåt igen. Ska bli kul att få komma hem till skåneland och Helsingborg. Träffa familjen och saknade kompisar. Men nog kommer jag sakna lilla Vimmerby, alla här på Folkis och de "nya" kollegorna...