Part 2 of Uganada

Let everything that hath breath praise the lord
Psalm:150:6
citat på barnehmsbyggnaden - ugandisk-engelskstavning

1 Februari 2013

Dag två i uganda började med frukost på backpackers. Det blev pannkakor med socker denna regniga morgon. När alla fått i sig sin frukost begav vi oss till ett barnhem - Sanya orphan. Detta var ugandas äldsta barnhem för barn 0-4år.
Viktoria hette kvinnan som tog emot oss när vi kom, hon berättade att barnen som var äldre än 4år skickades iväg till andra barnhem där de så småningom skulle få en lägre skolutbildning.
Efter att hon hade berättat om barnhemmet så gick vi en runda på barnhemmet.
Först fick vi se dem allra minsta bebisarna, de som inte lärt sig sitta än. De hade delat upp dem på så vis, ej sittande barn, barn som lärt sig sitta och barn som lärt sig stå/gå.
Vi lämnade dem allra minsta och begav oss till ett rum fullt med söta små barn som tittade upp på oss. Vi satte oss ner hos dem och några kröp upp i våra famnar.
Bland annat Emelie fick en liten unge i sitt knä som hon satt och sjöng lite med. Bebisen nynnade med vilket var hur gulligt som helst. 
Erik fick också en liten flicka på kroken. Hon var väldigt gullig, speciellt när hon drog i hans kinder och öron, och smällde t honom.  
Mathildas lilla flicka börja gråta hysteriskt när hon satte ner flickan på golvet å skulle gå.
Men dem två danska volontärerna fick ta hand om henne när vi begav oss vidare. Nu kom vi till ett rum fullt med barn som borsta tänderna. En flicka kom och ville upp i min famn, så klart bär man upp henne, vad skulle man annars gjort?   Vi blev ombedda att sätta ner barnen på golvet snarast. Istället fick vi sätta oss ner hos barnen och hjälpa till med att borsta deras tänder. Ingen vidare borsning om jag får sä det själv men men.
Vi lämnade alla små gulliga barn och begav oss till den lilla shoppen där jag tror att alla i gruppen köpte något litet för att sponsra barnhemmet, själv köpte jag ett pennskrin som jag nu givit min broder.

Därefter begav vi oss iväg med bussen på nya äventyr.
Nästa stopp blev ett museum. Alla kom in i buggnaden, glada och pigga, ut kom 17 trötta och hungriga människor.
(inne på museumet - en kvinnlig guid tog emot oss och började rundvandringen med oss. Hon berättade väldigt ingående för vad som fanns i varje "skåp".  så småningom blev skaran king henne allt mindre. Marcus var mer intressant så en del av oss elever följde efter honom istället. Han hittade en bakgård där det var något stort event för muslimer, där titta vi runder. Vi spelade afrikanska trummor och ja allt möjligt.)
Tillslut  var det dags att ge sig av - äntligen mat!
Vi åkte till en indisk restaurang, efter drygt en timme så stod maten klar framför oss, det blev lite rörigt med beställningarna men förhoppningsvis gick alla ut från restaurangen - mätta och belåtna.

Vi begav oss vidare till ett sjukhus i Kampala, där Erik och Philip skulle få göra sitt ena studiebesök. alla satt och väntade i väntrummet. Jag kan ju utan tvekan säga att det inte var någon trevlig vistelse, väldigt speciell lukt, en man gick förbi oss med spya i ena mungipan. You name it.
Kan med andra ord säga att jag med glädje strunta i att gå med på studiebesöket och istället begav jag mig ut i friska luften med Marcus, Ann, Fredrik, Julia, Hugo och Valter.  vi satte oss utanför sjukhusbyggnaden och spelade skitgubbe.

Efter sjukhusvistelsen begav vi oss iväg med bussen igen, vi åkte igenom ett stort universitetsområde. Det fanns stora skolbyggnader och många studerande fick vi se.
Resan hem gick snabbt och väl hemma hade vi skilda pogram. Anton, Erik, Michelle, Oscar och Philip genomförde intervjuer på Backpacker och övriga gjorde vad som behagade.

20.00 ugandisk tid körde vi vår Breathing - alla får säga vad dem tycker om dagen, om vi fått några speciella intryck osv.
Killarna var inte alls berörda av barnhemsvistelsen, det var vi tjejer däremot.
dock tror jag erik var lite berörd av den lilla flickan som satt i hans knä å smällde t honom. Detta diskutera vi sent på natten sen - alla elever då. När vi skulle lägga oss blev det krig mellan tjejerna och killarna, blogg inlägg efter blogginlägg kom upp på ugandagruppens blogg. men vi tog bort dem sedan haha

Så småningom somnade vi i allafall :)

Bilder från dagen:
( vi fick tyvärr inte fotografera på barnhemet så njut av mina fina museeumbilder )

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0